Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Το κράτος "κλέβει" χωρίς αιδώ τους χρήστες των κινητών

Αγαπητοί φίλοι, όπως έχετε ασφαλώς αντιληφθεί εδώ και αρκετούς μήνες, το άφιλο στους πολίτες του κράτος μας, φορολογεί με κεφαλικό φόρο τους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας. Το χαράτσι μάλιστα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού και μπορεί να φθάσει σε μεγάλο ύψος ειδικά για τους χρήστες που χρησιμοποιούν το κινητό ως μέσο αναγκαστικής επικοινωνίας και εργαλείο, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι πωλητές, οδηγοί κλπ. Το παραπάνω ασφαλώς και συνιστά κατάφωρη αδικία, μιας και δε διαχωρίζει την επαγγελματική από την ιδιωτική χρήση του μέσου και το αντιμετωπίζει αδιακρίτως ως "υπηρεσία πολυτελείας".
Πέραν τούτου όμως σας εφιστώ την προσοχή σε ένα επιπρόσθετο χαράτσι που το κράτος μας επιβάλλει στον ίδιο λογαριασμό και που αν μη τι άλλο εξοργίζει κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη που δε θέλει να του φέρονται ως "ανδράποδο". Το επιπρόσθετο χαράτσι αφορά στην επιβολή ΦΠΑ στον ειδικό φόρο χρηστών κινητής τηλεφωνίας! Ναι καλά ακούσατε. Το αντικοινωνικό μας κράτος επιβάλλει Φόρο Προστιθέμενης Αξίας στον Φόρο χρηστών κινητής τηλεφωνίας, ωσάν ο τελευταίος να συνιστά κάποιου είδους παροχή προς τον πελάτη (αν προσέξετε θα δείτε οτι ο ΦΠΑ προστίθεται στο σύνολο του ποσού).
Κι εγώ δικαίως ερωτώ: Εκείνος ο συνήγορος του πολίτη και οι περίφημες Καταναλωτικές μας Οργανώσεις τι κάνουν;
Μήπως οφείλει κάποιος επιτέλους να ασχοληθεί με την καταφανή κλεψιά που οι καταναλωτές υφιστάμεθα από το ίδιο το ελληνικό δημόσιο;
Ζητείται υπεύθυνος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις